Φέρτε την άνοιξη στο σπίτι σας!

Μπορείτε να φέρετε την άνοιξη στο σπίτι σας ακόμα κι αν τα οικονομικά σας είναι περιορισμένα; Φυσικά και ναι!

Φέρτε την άνοιξη με... χρώμα Η άνοιξη είναι η εποχή που όλα γύρω μας γεμίζουν χρώμα, γιατί λοιπόν το σπίτι σας να μείνει στην απ’ έξω; Άλλωστε, δεν έχετε παρά να αλλάξετε το χρώμα σε έναν και μόνο από τους τοίχους του καθιστικού ή του υπνοδωματίου σας, για να δείτε διαφορά. Αν σας αρέσει να τολμάτε, προτιμήστε τα ανοιχτόχρωμα και παστέλ χρώματα, όπως το κίτρινο,το πράσινο της μέντας, το μοβ της λεβάντας, το ροζ και το τιρκουάζ. Αν πάλι επιμένετε κλασικά, προτιμήστε τις ανοιχτές αποχρώσεις των ουδέτερων χρωμάτων, όπως το ιβουάρ ή το eggshell. Ολοκληρώστε την ανανέωση του χώρου σας, διακοσμώντας τα δωμάτια σας με χρωματιστά μαξιλάρια, ριχτάρια και αξεσουάρ (βάζα, κάδρα, κηροπήγια) αλλά και με φρέσκα λουλούδια και φυτά.

Φέρτε την άνοιξη με... μικρές ανακατατάξεις Μεταμορφώστε το χώρο σας εύκολα, αλλάζοντας τη θέση των επίπλων σε αυτό. Αν είστε ικανοποιημένοι με τα έπιπλά σας ως έχουν, μπορείτε να αλλάξετε την ταπετσαρία τους, τα ριχτάρια ή τις θήκες των μαξιλαριών του καναπέ σας. Αν τα ουδέτερα χρώματα κυριαρχούν στα έπιπλά σας, τολμήστε να τους δώσετε μια νότα ανοιξιάτικης φρεσκάδας με μαξιλάρια και ριχτάρια σε έντονα χρώματα (π.χ. τιρκουάζ, κίτρινο, κόκκινο). Τέλος, φροντίστε να ανανεώσετε τη διακόσμηση του coffee table σας: για παράδειγμα, μπορείτε να το στολίσετε με ένα νέο βάζο, καινούρια κεριά ή βιβλία.

Φέρτε την άνοιξη με... αφίσες, κάδρα, κορνίζες Το ότι τα κάδρα και οι πίνακες αλλάζουν τελείως το ύφος κάθε χώρου, το γνωρίζετε ήδη. Ωστόσο, δε χρειάζεται να αντικαταστήσετε τις αφίσες, τις φωτογραφίες και τους πίνακες που κοσμούν ήδη τους χώρους σας για να φυσήξει αέρας ανανέωσης. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα με πιο οικονομικούς τρόπους: προσθέστε νέες φωτογραφίες ή πίνακες, διαλέξτε νέες κορνίζες για τα ήδη υπάρχοντα κάδρα σας ή απλά αλλάξτε τη θέση τους στο χώρο.